Camping

map-nlCamping de Kemperplas ligt in het buitengebied tussen ’s-Heerenberg en Doetinchem. Ontdek de prachtige omgeving van de camping o.a. door het grensoverschrijdende netwerk van fietsknooppunten. U bepaalt zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Onderweg wijzen bordjes naar het volgende knooppunt van de route.

Video

 

Sanitair

Er is een ruim sanitair voor de camping, we gaan immers voor ruimte en reinheid. Er zijn 3 douches, 6 toiletten en 4 wasgelegenheden (2 cabines). Voor de vaatwas is er een aparte binnenruimte. Tevens staat er een wasmachine en een centrifuge.

Melkveehouderij

Vrij van de camping ligt onze melkveehouderij met ca. 65 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Sinds november 2015 melken wij met een melkrobot. De boerderij is natuurlijk te bezichtigen. En proef de verse melk eens!

Omgeving

In ‘s-Heerenberg bevindt zich kasteel Huis Bergh, waar de heren van den Bergh zetelden. In het kasteel zijn tal van schilderijen te bezichtigen. Ook het oude stadscentrum met onder andere de omwalling en de Plantage, een parkbos juist ten westen van Huis Bergh, trekken veel toeristen. In de directe omgeving ligt het natuurgebied Montferland, een heuvelachtig bosgebied tot 93 meter hoog dat door fietsers, wandelaars en paardrijders druk bezocht wordt.

Door het landelijke karakter van de Achterhoek is Doetinchem uitgegroeid tot het centrum van deze streek. Veel Achterhoekers maken gebruik van de voorzieningen die Doetinchem te bieden heeft zoals winkels, scholen en de schouwburg.

Over de grens is ook van alles te bezichtigen. Denk hierbij aan de Promenade van Emmerik, Schloss Wasserburg te Anholt en winkelen in Bocholt of Kleve.

Zwemmen

Natuurlijk mag er gezwommen worden in de Kemperplas. Voor de kampeerder is het vrij om te zwemmen. Overige recreanten betalen een vergoeding (parkeergeld). De waterkwaliteit staat onder controle van de Provincie Gelderland, die maandelijks het water laat controleren door Waterschap Rijn en IJssel. In hete perioden wordt vaker gecontroleerd.

Vissen

De twee hectare grote vijver is ideaal om een hengeltje uit te werpen. De camping ligt immers direct tegen het meer. Er mag gevist worden onder voorwaarden;

  • Nachtvissen niet toegestaan (alleen tussen zonsopkomst en zonsondergang)
  • maximaal twee hengels gebruiken (per actieve visser)
  • Niet bijvoeren/ geen voerplek maken. Het is een gesloten meer. Het restvoer moet door het water verwerkt worden. Hierdoor ontstaat algengroei en dus is de waterkwaliteit in het geding. Dit willen we voorkomen!
  • (Afstand bestuurbare) voerboot niet toegestaan
  • Het is ook een zwemvijver. Op warmere middagen hebben zwemmers voorrang en kan er niet gevist worden. In de ochtends en ’s avonds is er dan visgelegenheid

Huisdieren

Onder voorwaarden zijn honden toegestaan op de camping;

  • Aangelijnd op de camping, uitlaten achter de boerderij
  • Geen overlast veroorzaken
  • maximaal 1 hond (meerdere in overleg)
  • In- en om het meer zijn honden niet toegestaan, i.v.m. de zwemwaterkwaliteit